Anamur »

Karşıyaka'da Fırın ve Pastanelere Yapılan Şafak Denetiminde Hijyen Kontrolü Sağlandı

Karşıyaka'da, hijyen koşullarına uygun gıda üretimi için denetim yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, zabıta ekipleriyle birlikte fırınları kontrol etti. Akpınar, "Halk sağlığını önemsiyoruz, denetimleri sürdüreceğiz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve pastanelerde hijyen koşullarını denetlemek amacıyla sabah saatlerinde bir denetim gerçekleştirdi. Zabıta ve ruhsat ekipleriyle birlikte denetime katılan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, üretim alanlarını ve gıda güvenliğini kontrol etti. Denetimlerin sabah 04.00'te başladığını belirten Akpınar, "Halk sağlığını önemsiyoruz. Denetimleri sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Fırın ve pastanelerdeki üretim alanlarının hijyen durumu, kullanılan malzemeler ve çalışanların kıyafetleri detaylı bir şekilde incelendi. Tespit edilen olumsuzluklar için tutanak tutuldu ve gerekli cezalar uygulandı.
Başkan Denetime Katıldı
Denetimde bizzat yer alan Başkan Akpınar, üretim alanlarındaki eksiklikleri yerinde gözlemledi. Fırın ve pastane çalışanları, sabahın erken saatlerinde karşılarında Akpınar'ı görünce şaşırdılar. Akpınar, hijyen koşullarının sağlanması ve eksikliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Denetimlerin devam edeceği belirtildi.
Halk Sağlığına Dikkat
Başkan Akpınar, "Üretime dayalı işletmeler zaman içinde çeşitli eksikliklerle karşılaşabiliyor. Karşıyaka halkının sağlıklı ve hijyenik gıda tüketimi bizim için çok önemli. Rutin denetimlerimizi sıklaştıracağız." diyerek, vatandaşların daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.