Anamur »

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 578 İşletmeye İdari Yaptırım Uyguladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sahte bal üretimini önlemek amacıyla 578 işletmeye idari yaptırım uyguladı. Yapılan denetimlerde 4 bin 652 numuneden 517'sinin kalite kriterlerine uymadığı belirlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bal üretimi ve ticareti ile ilgili denetimlerini sürdürüyor. Yapılan kontrollerde 578 işletmeye hijyen kurallarına uymadığı ve kayıt dışı faaliyetler nedeniyle idari yaptırımlar uygulandı. Analiz edilen 4 bin 652 numuneden 517'sinin ya kalite standartlarına uymadığı ya da glikoz kullanılarak üretildiği tespit edildi. Bu kapsamda, bakanlık sahteciliği önlemek için özel denetim programları oluşturmuş durumda. Son üç yıl içinde yapılan toplam 6 bin 160 denetim sonucunda, olumsuz bulunan ürünler üzerinde çeşitli yaptırımlar uygulanarak kamuoyuna duyuruldu. Ayrıca, internet ve medya yoluyla satışa sunulan ürünlerdeki sahteciliği önlemek amacıyla, reklamı yapılan ürünlerden numune alınarak analizler yapılmakta. Bu süreçte, 11 televizyon kanalında reklamı yapılan 8 firmanın ürünleri üzerinde idari yaptırımlar gerçekleştirilmiştir. Tüketicilerin sağlıklı gıda tüketimini sağlamak için, taklit veya tağşiş yaptığı kanıtlanan firmalar, resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulmaktadır. 2012 yılından itibaren 34 firmanın 80 farklı parti bal ürünü hakkında bu tür duyurular yapılmıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu konudaki denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürerek, sağlık açısından risk taşıyan ürünlerin piyasada bulunmasını engellemeye çalışmaktadır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.