Anamur »

Edirne'de Meriç ve Tunca Nehirleri'nde Su Debisi Artıyor

Edirne'de Bulgaristan'daki kar erimeleri ve sağanak yağışlar, nehir debilerini artırdı. Belediye Başkanı Gürkan, durumu takip ettiklerini belirtti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bulgaristan'daki karların erimesi ve Edirne'deki sağanak yağışlar, Meriç ve Tunca Nehirleri'nin su debilerinde önemli bir artışa neden oldu. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Meriç Nehri'nin debisi 1161 metreküp/saniye, Arda Nehri'nin debisi 713 metreküp/saniye, Tunca Nehri'nin debisi ise 198 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Bu durum, Edirne'de yaşayanları taşkın tehlikesi konusunda endişelendirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Son durumu takip ediyoruz. İnşallah kazasız belasız atlatırız" diyerek, nehirlerdeki artışa göre yeniden değerlendirme yapacaklarını ifade etti. Gürkan, daha önce taşkının az olduğu alanlardan bazılarını sökme çalışmalarına başladıklarını belirtmişti. Kısa süre içinde yine bir değerlendirme yapılacağı vurgulandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.