Anamur »

Ahşap Palet Üreticileri OGM'den Kredi Kartı İle Ödeme İptalini Talep Ediyor

Ahşap palet üreticileri, OGM’nin teminat mektuplarının kredi kartı ile ödenmesine son veren tebliği tamamen iptal etmesini bekliyor. TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu, ertelemenin kısa vadede fayda sağladığını ancak kalıcı bir çözüm talep ettiklerini belirtti.

Ahşap palet üreticileri, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yayımlanan ve teminat mektuplarının kredi kartı ile ödenmesini durduran tebliğin tamamen iptal edilmesini istiyor. Ocak ayında yayımlanan bu tebliğin ardından Tüm Ahşap Palet Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TAPSİAD) ve Tüm EPAL Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) tarafından yapılan açıklamalarla karara tepki gösterilmişti. OGM, gelen tepkiler üzerine şubat ayında yeni bir tebliğ yayınlayarak, ocak ayında verilen kararın yürürlüğünü 26 Haziran 2015 tarihine kadar erteledi. TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu, bu ertelemenin olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, asıl beklentilerinin tebliğin tamamen kaldırılması olduğunu ifade etti. Balcıoğlu, “OGM’nin uygulamayı 4 ay ertelemesiyle üyelerimizin kısa vadeli finans programları bozulmadı. Ancak Haziran ayından sonra kredi kartı ile ödeme duracak, bu da orta vadeli finans programlarımıza zarar veriyor” dedi. OGM'nin reel sektöre verdiği desteğin önemine dikkat çeken Balcıoğlu, yaşanan ekonomik belirsizlikler içinde desteklerin devam etmesini beklediklerini vurguladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.