Rize'de İlk Defa Kar Gören Arap Turizmciler Şaşkınlıklarını Gizleyemedi
Rize'de bulunan Arap turizmciler, yaşamlarında ilk kez kar ile tanışmanın heyecanını yaşadı. RİDOS Termal Otel'de konaklayan grup, Ovit Yaylası'na çıkarak karın tadını çıkardı. Birçok turizmcinin sadece tişörtle karla karşılaşması dikkat çekti. Karın güzelliklerini ülkelerine döndüklerinde anlatacaklarını belirttiler.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Arap turizmcilerin Rize'de yaşadığı bu deneyim, Türk Hava Yolları, RİDOS Termal Otel ve Vazelon Tur tarafından gerçekleştirilen bir tanıtım projesi kapsamında mümkün oldu. Proje, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizmini geliştirmeyi amaçlıyor. Arap ülkelerinden gelen 40 turizm firması temsilcisi, Rize'nin İkizdere ilçesindeki RİDOS Termal Otel'de konakladıktan sonra sabah saatlerinde Ovit Yaylası'na gitti. Burada, bir metreyi aşan kar kalınlığı ile karşılaşan turizmciler, karda oyunlar oynayıp fotoğraf çekildi. Bazıları ise karın tadını çıkarmak için üzerine uzandı. Arap turizmciler, sahilde hava sıcak ve güneşli olduğunu, ancak iç kesimlere çıkınca hava sıcaklığının birden 20 derece düştüğünü ifade etti. Bu durumun, dünyanın başka bir yerinde yaşanamayacak bir deneyim olduğunu dile getirdiler.
Arap turizmciler, bölgede turizm yatırımlarının artırılması gerektiğini vurgulayarak, konaklama ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine dikkat çekti. Proje organizatörü Vazelon Tur'un sorumlusunun yaptığı açıklamada ise, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kış turizmi potansiyelinin canlandırılması amaçlandığı belirtildi. Özgün Şanlı, bu tür projelerin bölge turizminin 12 ay boyunca canlı tutulmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Arap turizmcilerin kar karşısındaki memnuniyetleri ve şaşkınlıkları, bölgenin tanıtımı için önemli bir fırsat oluşturuyor.