Kocaeli Üniversitesi'nde Yaşar Kemal İçin Anma Etkinliği Düzenlendi
Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, ünlü yazar Yaşar Kemal anıldı. Belgesel gösterimi ve panel ile zenginleştirilen etkinlikte, yazarın hayatı ve eserleri konuşuldu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kocaeli Kitap Fuarı'nın 7.'si kapsamında gerçekleşen anma etkinliği, Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ünlü yazar Yaşar Kemal'in anısına düzenlenen etkinlikte, yazarın hayatı ve eserlerini anlatan bir belgesel izlendi. Ayrıca Nebil Özgentürk, Işık Öğütçü ve Ahmet Ümit'in katıldığı bir panel gerçekleştirildi. Panelin yanı sıra, yazarın fotoğraflarının yer aldığı bir sergi de katılımcılar tarafından gezildi.
Nebil Özgentürk, belgeselin yapım süreci hakkında öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Ahmet Ümit, yazarların birbirlerini kıskandığını ancak Yaşar Kemal'in mütevazı bir kişilik olduğunu belirtti. Ümit, "Kemal'e ülkemizdeki yazarlar çok şey borçlu," diyerek, Nazım Hikmet ve Yaşar Kemal'in Türk yazarlarının dünya çapında tanınmasına öncülük ettiğini vurguladı.
Panelin ardından, katılımcıların sorularını yanıtlayan yazarlara, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır ve Öğrenci Konseyi Başkanı Metin Geldeş tarafından çiçek takdim edildi. Ayrıca, sosyal medya üzerinden anma programıyla ilgili en çok paylaşımda bulunan beş öğrenciye hediyeler verildi.