Anamur »

Van Edremit'te Fidan Dikimi Etkinliği Düzenlendi

Van'ın Edremit ilçesinde, Demokratik Toplum Kongresi ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 200 meyve fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Van Ekonomi Komisyonu ile Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, "Meyveciliği Geliştirme ve Arıcılık Projesi" kapsamında Edremit ilçesinin Çiçekli Mahallesi'nde 200 meyve fidanı dikimi yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ve Edremit Belediyesi Eş Başkanı A. Kerim Sayan'ın katıldığı etkinlikte, DTK Ekonomi Komisyonu Üyesi Şemsettin Bakır, projenin Kürtlerin ekonomik bağımsızlığı için önemli bir adım olduğunu belirtti. Bakır, "Hedefimiz, Sayın Öcalan’ın önerdiği demokratik komünal ekonomiyi hayata geçirmek." dedi. Ayrıca, kadınlara arıcılık eğitimi verme hedefinin de olduğunu ifade etti. Eş Başkan Hatice Çoban ise, doğanın korunmasına yönelik çabalarının önemine vurgu yaparak, ekoloji bilincinin artırılmasını amaçladıklarını belirtti. Konuşmaların ardından, Eş Başkan Çoban ve katılımcılar çocuklarla birlikte fidanları toprakla buluşturdu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.