Anamur »

Tepebaşı'nda 3 Nisan'da "Candide ya da İyimserlik" Sergisi Sanatseverlerle Buluşacak

Tepebaşı Belediyesi, 3 Nisan Dünya Karikatür Müzeleri Günü dolayısıyla Turhan Selçuk'un "Candide ya da İyimserlik" sergisini sanatseverler ile buluşturacak.

Tepebaşı Belediyesi, 3 Nisan Dünya Karikatür Müzeleri Günü kapsamında Turhan Selçuk'un "Candide ya da İyimserlik" isimli sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacak. Bu tarih, 2009 yılında Dünya Karikatür Müzeleri Birliği'ni kuran karikatürist Atila Özer'in doğum günü olması sebebiyle özel bir anlam taşımaktadır. 2012 yılında düzenlenen 4. Dünya Karikatür Müzeleri Toplantısı'nda da bu tarih "Dünya Karikatür Müzeleri Günü" olarak kabul edilmiştir. Tepebaşı Belediyesi, bu etkinlikle geleceğin karikatüristlerini yetiştirme amacını taşımaktadır. Sergi, Voltaire'in ünlü eseri "Candide ya da İyimserlik" üzerine kurulmuş olup, Turhan Selçuk'un bu eser için yaptığı resimlerden oluşmaktadır. Sergi, 3 Nisan 2015 Cuma günü saat 18.00'de Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev'de açılacak. Açılışta, Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, Atila Özer'in eşi Prof. Atila Özer Müzesi yöneticisi Vicdan Bulunmaz Özer, Cumhuriyet Gazetesi çizeri Kamil Masaracı ve Milliyet Gazetesi çizeri Ercan Akyol da yer alacak. Tüm sanatseverler bu özel etkinliğe davetlidir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.