Anamur »

Ankara'da Dr. Kemal Kartal, Kanser Vakaları ve Erken Teşhis Önerilerini Açıkladı

Ankara'da Dr. Kemal Kartal, her yıl 170 bin yeni kanser vakası tespit edildiğini vurgulayarak, erken teşhis için acil eylem planları gerekliliğine dikkat çekti.

Lokman Hekim Ankara Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Kemal Kartal, Türkiye'de her yıl 170 bin yeni kanser vakası kaydedildiğini ve yaklaşık 400 bin kişinin kanser hastası olduğunu açıkladı. Kanserin, kalp hastalıklarından sonra ülkemizdeki ölümler arasında ikinci sırada yer aldığını belirtti. Dr. Kartal, erkeklerde en yaygın görülen kanser türlerini akciğer, prostat, mesane, kolon ve mide olarak sıralarken, kadınlarda ise meme, tiroid, kolon, rahim ve akciğer kanserlerinin yaygın olduğunu ifade etti.

Dr. Kartal, kanserle mücadelede acil eylem planlarının oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı. Kanser Erken Teşhis Merkezleri (KETEM) sağlık politikalarının yetersiz kaldığını belirten Kartal, bu merkezlerin sayısının artırılması gerektiğini savundu. Ayrıca, kanser erken teşhis tetkiklerinin tarama programı şeklinde sağlık birimlerinde SGK tarafından karşılanmasının önemini dile getirerek, bu durumun erken teşhise ulaşımı kolaylaştıracağını belirtti.

Kanserle mücadelede bireysel sorumlulukların önemine de değinen Dr. Kemal Kartal, temiz bir çevre, dengeli beslenme ve stres yönetiminin sağlık için önemli olduğunu kaydetti. Kanser hastalığına karşı bilgi edinmenin ve sağlık kültürünü artırmanın gerekliliğini vurguladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.