Anamur »

Eskişehir'de DHKP-C Operasyonunu Protesto Eden 6 Kişi Gözaltına Alındı

Eskişehir'de düzenlenen DHKP-C operasyonunu protesto eden 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arkadaşları için gözyaşlarına boğulan bir kadın ise teselli edilmeye çalışıldı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen DHKP-C operasyonunu protesto eden 6 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, DHKP-C'ye yönelik olarak 5 kişi evlerinde gözaltına alınmıştı. Bu durumun ardından, Halk Cephesi üyesi 6 kişi, protesto amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Grubun çeşitli sloganlar atmasının ardından basın açıklaması yapmasıyla birlikte oturma eylemi gerçekleştirildi. Emniyet Müdürlüğü kapısı önünde oturan gruba, çevik kuvvet ekipleri müdahale ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınan 6 kişi, sağlık raporlarının alınması için Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Aynı zamanda, grup üyelerinin bir arkadaşı, gözaltına alınanlarla diyalog kurmaya çalışırken çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi. Bu esnada gözyaşlarına boğulan kadına avukatlar tarafından teselli edilmeye çalışıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.