Anamur »

Tekirdağ Çerkezköy'de Lise Öğrencisi Zeynep Yerlikaya Kaz Yavruları Üretti

Tekirdağ Çerkezköy'deki Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde Zeynep Yerlikaya, proje ödevi kapsamında kuluçka makinesi kullanarak 15 yumurtadan 11 kaz yavrusu üretti.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde 10'uncu sınıf öğrencisi Zeynep Yerlikaya, okulda verilen proje ödevi çerçevesinde kuluçka makinesi ile kaz üretimi gerçekleştirdi. Biyoloji öğretmeni İbrahim Kadakal, Zeynep'in yumurtaları her gün soğutma ve ıslatma işlemlerini titizlikle yaptığını belirtti. Kadakal, "Bu projeye başlarken öğrencilerimize mitoz ve mayoz bölünmeyi anlatmak istedik. Yumurtaların bölünme sonucu oluştuğunu vurguladık. Zeynep, bu projeyi üstlenerek %7 verim elde etti," dedi. Zeynep Yerlikaya, 15 yumurtadan 11 kaz yavrusu çıkarmayı başardı. Başarısıyla gururlanan öğretmeni, Zeynep'i kutladı ve kaz yavruları ile birlikte poz veren Zeynep, bu deneyimden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.