Anamur »

Aydın Efeler'de Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali 4 Nisan'da Başlıyor

Aydın Efeler'de düzenlenecek Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali, 4 Nisan'da başlayacak ve iki gün sürecek. Festivalde doğada yetişen otlar tanıtılacak, yemek yarışmaları yapılacak ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Efeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Aydın'da 'Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali' düzenleyecek. Bu festival, Aydın bölgesinde yetişen elliden fazla ot çeşidinin tanıtılmasını amaçlıyor. İlkbahar aylarında en taze ve lezzetli olan bu otlar, mutfaklara zenginlik katıyor. Festivalin açılışı 4 Nisan Cumartesi günü saat 10.00'da Zafer Meydanı'ndan başlayacak kortej yürüyüşüyle yapılacak. Ardından Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda etkinlikler düzenlenecek. Konuşmaların ardından Tepecik Mesire Alanı'nda program tanıtımı ve satış stantlarının açılışı gerçekleştirilecek. Festivalde Aydın’a özgü otlarla hazırlanan yemekler için yarışmalar düzenlenecek, bu yemekler arasında sarmaşık ve dalgan gibi otlar yer alacak. Festivalin son günü 5 Nisan Pazar günü ise doğa yürüyüşüyle başlayacak, uçurtma şenliği ve ödül töreni yapılacak. Ayrıca, mesire alanı çevresine renkli çiçekler ve lavantalar dikilerek festival sonlandırılacak.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.