Anamur »

Tunus Büyükelçisi Tekaya, Antalya Valisi Türker'i Ziyaret Etti

Tunus Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Antalya Valisi Muammer Türker ile bir araya geldi. Ülkeler arasındaki işbirliğinin güçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Tunus Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, beraberindeki heyetle Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret etti. Vali Türker, iki ülkenin tarihsel bağlarını hatırlatarak, gelecekte ortak projeler geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Son dönemlerde Tunus'ta yaşanan Arap uyanışının ardından ülkenin istikrara kavuştuğunu belirten Türker, ekonomik refah seviyesinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Vali Türker, Türkiye’nin Tunus ile olan ilişkilerine büyük önem verdiğini dile getirerek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar doların üzerinde olduğunu, ancak bu rakamın potansiyeli yansıtmadığını kaydetti. Antalya’nın Türkiye’deki turizm merkezi konumunu vurgulayan Türker, Tunuslu turist sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, yerel yönetimler sempozyumunun iki ülke arasındaki işbirliğini ileri götüreceğine inandığını belirtti.

Büyükelçi Tekaya ise, yerel düzeydeki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, Türk ve Tunuslu iş adamlarını buluşturacak bir toplantı düzenlenmesi için destek talep etti. Ziyaretin sonunda, Vali Türker, Büyükelçi Tekaya ve Seyfullah El-Asram’a EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık ve Antalya kitabı hediye etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.