Malatya'da Tarım Fuarı İçin Gelen Büyükelçiler Başkan Çakır'ı Ziyaret Etti
Malatya'da düzenlenen 9. Tarım Teknolojileri Fuarı'na katılan yabancı büyükelçiler, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Malatya’da gerçekleştirilen 9. Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı açılış töreni için şehre gelen birçok büyükelçi, müsteşar ve maslahatgüzar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. Ziyarete katılanlar arasında Malezya Büyükelçisi Dato Amaran, Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Dzhunsov, Kosova Büyükelçisi Avni Suphi, Arnavutluk Müsteşarı Samir Kurti ve diğer temsilciler yer aldı.
Başkan Çakır, Malatya’yı ziyaret eden yabancı devlet temsilcilerine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Fuarın önemi hakkında bilgi vererek, kayısının Malatya ve Türkiye ekonomisindeki yerini vurguladı. Kayısı ihracatından Türkiye'nin 400 milyon dolarlık bir gelir elde ettiğini ifade eden Çakır, Malatya’nın tarım ve sanayi alanında gelişen bir şehir olduğunu belirtti.
Malatya'nın tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü olduğunu dile getiren Başkan Çakır, kentin tarıma dayalı yapısından dolayı sektörel fuarların düzenlendiğini ve bu fuarlara destek verdiklerini aktardı. Yabancı misafirler, Türkiye'nin zengin kültürel mozaiği hakkında görüşlerini paylaşarak, Malatya'nın kayısı üretimindeki başarısını ve insanlarının misafirperverliğini övdüler. Ziyaret sırasında Başkan Çakır, konuklarına kuru kayısı ve kayısı kristali hediye ederken, misafirler de kendi ülkelerine özgü hediyelerle karşılık verdiler.