Malatya'da Düzenlenen Ortaöğretim Proje Yarışması Ödül Töreni İle Sona Erdi
Malatya'da gerçekleştirilen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması, ödül töreniyle tamamlandı. Törende, başarılı projeler ödüllendirildi ve gençlerin bilimsel gelişimine vurgu yapıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Malatya'da düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nın ödül töreni, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, etkinlikte Türk Halk Müziği dinletisi ve projelere dair görsellerin yer aldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.
Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, törende yaptığı konuşmada, gençlerin potansiyeline dikkat çekerek, “Gençler kendilerine sunulan imkanlarla önemli başarılar elde edebilirler. Projelerinizle ülkemizin gelişimine katkı sağlayacağınıza inanıyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise bilim üretmenin kültürel bir değer olduğunu vurgulayarak, “17 milyon öğrencinin bulunduğu ülkemizde, 2000 civarında öğrencinin proje yarışmasına katıldığını görmekteyiz. Bu başarıyı kutlamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, bilgi ve teknoloji üretiminin önemini vurgulayarak, ülkenin gelişimi için bu alanda ilerlemeler kaydedilmesi gerektiğini belirttiler.
TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Özdemir, ortaöğretim öğrencilerini bilimsel çalışmalara teşvik etmek amacıyla 603 projeden 100'ünün sergiye davet edildiğini ve 13 projenin Ankara'daki final yarışmasına katılacağını açıkladı. Törende, başarılı proje sahiplerine ödülleri verildi. Törene, birçok resmi kurum temsilcisi ve öğrenciler katıldı.