Anamur »

Türk Standardları Enstitüsü, Eşdeğer Parça Belgelendirmesi İçin Gerekli Hazırlıkları Tamamladı

TSE, eşdeğer parça belgelendirmesi için gerekli hazırlıkları tamamlayarak başvuru sürecine başlayacak. Bu uygulama, otomotiv yan sanayiinde kullanılacak.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), eşdeğer parça belgelendirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Hazine Müsteşarlığı’nın 13 Ocak 2015 tarihinde yayımladığı tebliğ çerçevesinde, 1 Haziran 2015 tarihinde otomotiv yan sanayiinde "eşdeğer parça" uygulamasının başlayacağı belirtildi. İlk iki yıl TSE tarafından onaylanacak olan muadil ürünler, daha sonra akredite edilmiş belgelendirme kurumlarınca onaylanabilecek. TSE, 1960’tan bu yana standart hazırlama, muayene-gözetim, belgelendirme, deney-test ve eğitim faaliyetlerini yürütmekte ve yıllık olarak 70 bini aşkın firmaya 400 binin üzerinde belge vermektedir. Eşdeğer parça belgelendirmesi ile ilgili olarak tamamlanan çalışmalar arasında belgelendirme kriterleri, araç kategorisi bazlı parça sınıflandırmaları ve test yöntemleri gibi unsurlar yer almaktadır. TSE, yerli otomobil üretimi hedefi doğrultusunda da otomotiv test merkezi projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Eşdeğer parça belgelendirmesi, ülkemizin otomotiv sektöründeki rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir. TSE, bu süreçte Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı onayı ile 1 Haziran 2015 tarihinden önce başvuruları almaya başlayacaktır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.