Gaziantep MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, Ekonomik Paketi Olumlu Buldu
Gaziantep MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı destek paketini değerlendirdi. Çelenk, KOBİ'lerin güçlenmesi için önemli adımlar atıldığını belirtti.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Mehmet Çelenk, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan istihdam, sanayi yatırımı ve üretimi destek paketine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Çelenk, paketin içeriğini olumlu bulduklarını vurgulayarak, “MÜSİAD’ın sürekli gündeme getirdiği, yüzde 6’lık KKDF’nin kaldırılması bizi mutlu etmiştir. Bu kararla birlikte, KOBİ’ler ekonomide daha güçlü bir aktör haline gelecektir” dedi.
Çelenk, Türkiye ekonomisinin son dönemdeki performansını da değerlendirdi. 2014 yılında GSYH büyümesinin hedeflenenin altında kaldığını ifade eden Çelenk, yeni istihdam sağlama noktasında Türkiye’nin iyi bir performans gösterdiğini ancak işsizlik oranının arttığını belirtti. İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi'nin 120 bin yeni istihdam sağlaması bekleniyor.
Destek paketinin yatırımcıya vergi indirimleri ve yeni yatırımcıya yönelik destekleri artırmayı hedeflediğini belirten Çelenk, 2014 yılında azalan yatırımların yeniden canlanması adına bu uygulamaların önemli olduğunu kaydetti. Ayrıca, yüksek teknoloji yatırımlarına yönelik desteklerin artırılmasının, AR-GE ve tasarıma yönelik projelere finansman sağlamasının, özel sektör makine ve teçhizat yatırımlarını artıracağını söyledi.
Çelenk, MÜSİAD’ın daha önce dile getirdiği “Yatırım malları ve ara malların vadeli ithalatındaki yüzde 6’lık KKDF oranının sıfıra indirilmesi” talebinin bu destek paketi ile karşılık bulduğunu belirtti. Ayrıca, bu destek paketinin finansmana erişim konusunda KOBİ’lere önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Yatırım teşviklerinin bölgelere göre oranlarının artırılmasını olumlu bulduğunu, ancak sektörel teşviklerin eksik olduğunu da sözlerine ekledi.