Anamur »

Ereğli Karamürsel'de Antik Çağ'dan Gelen Herakleia Adı Üzerine Konuşuldu

Karamürsel Ereğli adının Antik Çağ'daki Herakleia'dan geldiği belirtildi. Sempozyumda farklı konular katılımcılara sunuldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu, kent tarihine ilgi duyanların dikkatini çekiyor. Sempozyumun ikinci gününde İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Tuncel, 'Türkiye’de Ereğli Adlı Yerleşmeler: Karamürsel Ereğlisi' başlıklı sunumunda Ereğli adının Antik Çağ'daki Herakleia'dan türediğini açıkladı. Tuncel, Türkiye'de bugüne kadar 6 yer adının Herakleia'dan kaynaklandığını vurgulayarak, bu sayının artabileceğini düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Erikli, Eriklice gibi yer adlarının da Antik Çağ kökenli olabileceğini belirtti. Sempozyumda Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nureddin Kahraman, 'Kocaeli ve Deprem' konusunu ele aldı ve Türkiye'nin Avrasya ve Arap Levhası arasında sıkıştığını aktardı. Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Özen ise tütün üretimi ve kaçakçılığı üzerine bilgiler sundu. Balıkesir Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zübeyde Güneş Yağcı, Osmanlı döneminde İzmit Menzili'nin önemine değindi ve menzil kavramının haberleşmedeki rolünü açıkladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.