Anamur »

TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Terör Ekonomik Dengeleri Bozuyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terör olaylarının iç piyasa ve turizm üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son dönemde yaşanan terör olaylarının halkın alışveriş alışkanlıklarını olumsuz etkilediğini belirtti. Palandöken, "İç piyasa durgunlaştı. Bu durum yabancı yatırımları ve turizm rezervasyonlarını da olumsuz yönde etkilemektedir" dedi. Ayrıca, terör olaylarının toplumun huzurunu ve istikrarını bozmak amacıyla dış mihraklar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Türkiye'nin, Avrupa Birliği ülkeleri ve OECD ortalamasından daha fazla ekonomik büyümeye sahip olduğunu vurgulayan Palandöken, huzurun korunması gerektiğini dile getirdi. "Denge bozulduğunda herkes zarar görüyor. Bu nedenle tüm kesimlerin soğukkanlılığını koruması gerekiyor" diyerek, ekonomik ve güvenlik tedbirlerinin acilen alınması gerektiğini söyledi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.