Akşehir'de Uygulanan "Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor" Projesi İle Turizm Faaliyetleri Arttı
Akşehir'de yürütülen “Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor” projesi, turizm sektörüne olumlu katkılar sağlamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen tanıtım gezisiyle turizmciler Akşehir’i keşfetti.
Konya’nın Akşehir ilçesinde doğası ve tarihi zenginlikleri ile tanıtımına katkı sağlamak amacıyla başlayan “Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor” projesi, yapılan çalışmalarla meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir gezi ile turizm acenteleri Akşehir’i tanıma fırsatı buldu. Acenteciler, Akşehir’in turizm potansiyelinin daha önce yeterince değerlendirilmediğini vurgulayarak, bu bölgeyi turlarına dahil etmek için adımlar atacaklarını belirttiler. Bu çerçevede ilk turist kafilesi Akşehir’e gelerek önemli yerleri ziyaret etti.
İlk olarak Nasreddin Hoca Meydanı’nda karşılanan turistler, burada temsili bir karşılama töreni ile karşılandı. Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’in katıldığı bu etkinlikte, turistler Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirdi. Daha sonra Naseddin Hoca Türbesi, Gülmece Parkı, Hasan Paşa İmaret Cami, Bat Cephesi Karargahı Müzesi ve tarihi Akşehir evlerini gezdi. Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni ziyaret eden turistler, Akşehir’in güzelliklerini keşfederken bol bol fotoğraf çekip hediyelik eşya alışverişi yaptı.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, projenin Akşehir turizmine önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Akkaya, geçmişte turların yalnızca Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret etmekle sınırlı kaldığını, ancak şimdi turistlerin şehirde daha uzun süre vakit geçirdiğini söyledi. Başkan Akkaya, ilerleyen günlerde bu gezilerin konaklamalı hale gelmesiyle birlikte hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti.