İstanbul'da Özel Güvenlik Eğitimleri Artırılmalı İfadesi Öne Çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından özel güvenlikte eğitim eksikliği tartışmaları sürüyor. Ulusoy, bu alanın güçlendirilmesi için eğitimlerin artırılmasını savundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel güvenlik sisteminin kaldırılması yönündeki açıklamalarının ardından, konuyla ilgili tartışmalar derinleşti. Ulusoy Güvenlik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ulusoy, özel güvenlik alanındaki sorunların büyük ölçüde eğitim eksikliğinden kaynaklandığını ifade etti. Ulusoy, özel güvenlik görevlilerinin 5 yılda bir yenileme eğitimine tabi tutulduğunu belirterek, bu durumun yeterli olmadığını vurguladı. "Bir polis yılda defalarca iç hizmet eğitimine tabi iken, özel güvenlik 5 yılda bir kere eğitime alınıyor," diyen Ulusoy, eğitim olmadan başarı elde edilemeyeceğine inandığını aktardı.
Ulusoy, Türkiye'de 100 bine yakın özel güvenlik istihdam açığı bulunduğunu belirtti. Özel güvenliklerin tamamen polise devredilmesine karşı olduğunu ifade eden Ulusoy, "Kritik noktalar için polis tercih edilmelidir," dedi. Üniversiteler, hastaneler ve adalet sarayları gibi stratejik alanlarda polis varlığının önemli olduğunu belirten Ulusoy, diğer noktalarda ise özel güvenliğin eğitimle desteklenmesinin şart olduğunu vurguladı.
Ulusoy, eğitimlerin artırılmasının sektördeki kalitenin yükselmesine katkı sağlayacağını dile getirerek, "Güvenlik ne kadar iyi eğitim alırsa, o kadar başarılı olur," ifadelerini kullandı. Özel güvenlik sektörünün güçlendirilmesi için devlet destekli iç hizmet eğitim planının daha sık ve detaylı bir şekilde hazırlanması gerektiğini belirtti. Eğitim eksikliği, güvenlikte sorunlar doğurduğundan, bu alanın mutlaka güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.