Anamur »

Maltepe Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik Davasında Eylemci Gözaltıları

Maltepe Gülsuyu'ndaki Hasan Ferit Gedik davasında, adliyeye girmek isteyen eylemciler polise direnince gözaltına alındı. Olaylar sırasında güvenlik önlemleri artırıldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı olaylara ilişkin davanın duruşması, Kartal Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Dava öncesinde, 22'si tutuklu olmak üzere toplam 35 sanığın yargılandığı davada, adliye çevresinde sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Duruşma için adliye önüne gelen yaklaşık 20 kişilik bir grup, içeri girmek istedi. Ancak polis, bu kişilerin ailenin yakınları olmadığını belirterek içeri girmelerine izin vermedi. Eylemcilerin polise direnmesi üzerine güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Daha sonra göstericiler, adliye önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Güvenlik güçleri, eylemcileri dağılmaları konusunda uyardı fakat bu uyarılara rağmen dağılmayan eylemciler gözaltına alındı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.