Anamur »

Kahramanmaraş Göksun'da Çiriş Otu Sezonu Başladı, Geçim Kaynağı Oldu

Kahramanmaraş Göksun ilçesinde çiriş otu sezonu açıldı. Yöresel yemeklerde kullanılan bu ot, bazı vatandaşlar için geçim kaynağı haline geldi.

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde, ilkbahar mevsimi ile birlikte yüksek dağlarda yetişen çiriş otu, tezgahlardaki yerini almaya başladı. Bu ot, yöresel yemeklerde sıkça kullanılıyor ve bazı vatandaşlar için geçim kaynağı haline geldi. Çiriş otu toplayıcısı Halil İbrahim Algan, “2410 rakımlı Konur Dağları çiriş otunun en bol bulunduğu yerdir. Havaların ısınmasıyla bu otu yüksek kesimlerden topluyoruz. Çiriş, çorbası ve sulu yemeği ile pilavında önemli bir yere sahiptir. Kendine has bir kokusu var ve bölge halkı tarafından çok seviliyor. Bugün Konur Dağı’na bu otu toplamak için çıktık” şeklinde konuştu. Mart ve nisan aylarında toplanan çirişin kilosu 5 TL’den satılmakta ve bu durum, vatandaşların çiriş otuna olan ilgisini artırmaktadır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.