Beylikdüzü'nde Nisan Ayı Meclis Toplantısında Hizmet Raporu Sunuldu
Beylikdüzü Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda Başkan Ekrem İmamoğlu, son bir yılda yapılan hizmetleri açıkladı. 2014 yılı Faaliyet Raporu'nun sunulduğu toplantıda, kamu kaynaklarının verimli kullanıldığına dikkat çekildi.
Beylikdüzü Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son bir yılda gerçekleştirilen icraatları paylaşarak 2014 yılı Faaliyet Raporu'nu meclise ve halka sundu. İmamoğlu, sunumunda kamu kaynaklarının israf edilmediğini vurgulayarak, vatandaşların emanetinin güvenli ellerde olduğunu ifade etti. Toplantıda, AK Parti Grubu Meclis Üyeleri çeşitli önergeler sundu. Bu önergelerden bir kısmı oy birliğiyle kabul edilirken, bazıları ise oy çokluğuyla reddedildi. Gündem maddelerine geçildiğinde, encümen üyeleri için kapalı oylama yapıldı ve İlyas Yılmaz, Figen Karahan ile Müslüm Akülker encümen üyeleri olarak belirlendi. Ayrıca, ihtisas komisyonlarına da üyeler seçildi.
Başkan İmamoğlu, bir yıllık sürecin özetini aktardığı 2014 Yılı Faaliyet Raporu'nda, vatandaş odaklı bir belediyecilik anlayışı benimsediklerini belirterek, kamu kaynaklarının gereksiz harcamalar için kullanılmadığını ifade etti. Önceki döneme ait borçların büyük kısmının ödendiğini de duyuran İmamoğlu, makamın gerçek sahibinin halk olduğunu ve onların güveninin önemli olduğunu vurguladı.
Beylikdüzü’nün mevcut sorunlarına çözüm bulmak amacıyla projeler geliştirdiklerini söyleyen İmamoğlu, elektrik sorunundan ulaşım yapısına, çevre düzenlemelerinden sosyal hizmetlere kadar birçok alanda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Beylik Pazarı'nın taşınarak çok fonksiyonlu bir yapı haline geleceğini ve buraya yeni bir belediye hizmet binası ile kültür merkezi yapılacağını açıkladı. Projenin detaylarının halkla paylaşılacağı ve vatandaşların sürece dahil edileceği de ifade edildi. Sunulan faaliyet raporu, meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantının ardından diğer gündem maddelerine geçildi. Kavaklı Mahallesi'nde trafo merkezi yapılması için gerekli olan ittifak hakkı ile ilgili maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Beylikdüzü Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu 9 Nisan Perşembe günü saat 10:00'da yapılması kararlaştırıldı.