Anamur »

Bilecik'te AİBÜ Öğrencileri Tarihi Mekânları Ziyaret Etti

Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, Bilecik ve Söğüt'teki tarihi yerleri gezerek dua ettiler. Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali Türbeleri'ni ziyaret eden öğrenciler, Osmanlı'nın kuruluş tarihi hakkında bilgi aldılar.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Kültürel Gelişim Programı çerçevesinde Bilecik'e kültür turu düzenlendi. Bu etkinlikte öğrenciler, Bilecik ve Söğüt'teki tarihi mekânları ziyaret ederek dua etme fırsatı buldular. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un öncülüğünde organize edilen programda, Bilecik Üniversitesi Rektörlüğü öğrencilere Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ve Kurtuluş Savaşı'ndaki rolü hakkında bilgi verdi. Ayrıca, üniversitenin yeni kütüphane binası ve yerleşkesine dair bilgiler Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Serin tarafından paylaşıldı. Öğrenciler, AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlileri Cem Görür ve Abdülhamit Dündar eşliğinde Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ettiler. Daha sonra, Söğüt ilçesine geçerek, Söğüt Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hakan Karşıyaka rehberliğinde, Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin yaptırdığı Kuyulu Mescit, Çelebi Mehmet Paşa Camii ve Sultan II. Abdülhamid'in yaptırdığı Hamidiye Külliyesini gezdiler. Öğrenciler, son olarak Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakıh türbelerini ziyaret ederek bolca dua ettiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.