Anamur »

BTK, Online İhbarda Fişleme Tartışması Başlıklı Haberi Yalanladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, ulusal bir gazetenin yayınladığı haberin gerçekleri yansıtmadığını duyurdu. BTK, ihbarweb.org.tr'nin işlevine dair detaylar vererek, haberin yanlış bilgilere dayandığını belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ulusal bir gazetenin “Online İhbarda Fişleme Tartışması” başlıklı haberi hakkında bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Bugün Gazetesi”nin 6 Nisan 2015 tarihli nüshasında yer alan haberin yanılgılara dayandığı ifade edildi. BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, sosyal medya platformlarında kişilik hakları veya özel hayatı ihlal edilen bireyler için izlenmesi gereken yöntemleri paylaşmıştı. Ayrıca, ihbarweb.org.tr'nin 5651 sayılı yasada belirtilen suçların önlenmesine yönelik kurulduğu ve 2010 yılından beri faaliyette olduğu belirtildi. Bu bağlamda, yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.