Anamur »

Bursa İnegöl'de Başlatılan "Dostluk Kapısı" Projesi, Engelli Ailelerine Destek Olacak

Bursa İnegöl'de hayata geçirilen "Dostluk Kapısı" projesi, engelli bireyler ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. İlk aşamada 6 ilçede 7 bin 419 kişiye eğitim verilecek.

Bursa Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan “Dostluk Kapısı” projesi, İnegöl ilçesinde uygulamaya kondu. Bu proje, evde bakım hizmetlerinin etkinliğini artırarak, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Türkiye'de bir ilk olarak dikkat çeken proje kapsamında, Bursa’nın 6 ilçesinde toplam 7 bin 419 kişiye birebir eğitimler verilmeye başlanacak. Projenin amacı, bakıma muhtaç ve engelli ailelerin psikolojik ve ekonomik durumlarını iyileştirmektir. Yaklaşık 15 bin engelli ve ailelerine ulaşılması planlanıyor. Eğitimler, 74 gün sürecek olup, uzmanlar tarafından fiziksel, sosyal, dini, psikolojik ve sağlık konularında bilgilendirmeler yapılacak. Projenin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa’da 15 bine yakın kişinin evde bakım hizmeti aldığını belirtti. Usta, Bursa Ekonomik Gelişim ve Destekleme Kalkanı (BEBKA) desteğiyle Türkiye’de ilk olan bu projenin İnegöl’de başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.