Anamur »

Keçiören Belediyesi ile DUNYAK Arasında "Sağlıklı ve Yaş Dostu Kent Protokolü" İmzalandı

Keçiören Belediyesi, DUNYAK ile imzaladığı protokolle sağlıklı ve yaş dostu bir şehir oluşturmayı hedefliyor. Protokol, Küresel Yaşlanma Zirvesi kapsamında gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde düzenlenen Küresel Yaşlanma Zirvesi'nde, İstanbul Küresel Yaşlanma ve Bakım Deklarasyonu çerçevesinde Dünya Yaşlanma Konseyi Derneği (DUNYAK) ile Keçiören Belediyesi arasında "Sağlıklı ve Yaş Dostu Kent Protokolü" imzalandı.

Protokol imza töreni, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü etkinlikleri kapsamında Estergon Kalesi Ören Köşk'ünde yapıldı. Törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, kamu kurum temsilcileri ve STK yöneticileri katıldı. Başkan Ak, protokolün önemine değinerek, "Yaş denilince aklımıza hayat geliyor. Her yaştan insan için yaşanabilir bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Başkan Ak, yaşlı kelimesini kullanmamaya dikkat ettiklerini belirtti. "Emeklilerimiz için Güngörmüşler Konağı adında bir konak açtık. Burada insanlarımızın yanlış anlamasını önlemek için 'yaşlı' kelimesini kullanmamaya çalışıyoruz." diye ekledi.

Keçiören Model Olacak
Ak, Türkiye'de yaşlılarla ilgili birçok hizmet olduğunu vurguladı ve bu protokolün bu hizmetlerin standartlara kavuşmasına yardımcı olacağını ifade etti. Protokolün, mevcut hizmetlerin daha sistematik bir şekilde sunulmasını sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

Nevzat Pakdil ise, insan merkezli bir medeniyetin temsilcileri olduklarını belirterek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu bize aittir." dedi. Tecrübelerin paylaşılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

DUNYAK Başkanı Dr. Kemal Aydın, Keçiören'deki projelerin Türkiye'nin yedi bölgesine aktarılacağını belirtti. "Yaş Dostu Şehir, Sağlıklı ve Yaş Dostu Şehir, bizim ilk defa gündeme getirdiğimiz kavramlar. Bu akşam Keçiören'de bu kavramların temellerini atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Ak ve Dr. Aydın protokolü imzaladı. Tören toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.