Anamur »

Karşıyaka'da 7-14 Yaş Arası Çocuklar İçin Eğlenceli Matematik Kursu Açıldı

Karşıyaka Belediyesi, 7-14 yaş arası çocuklar için eğlenceli matematik kursu düzenledi. 20 kişilik gruplar halinde yapılan derslerde, çocuklar matematiği oyunlar ve hikayelerle öğreniyor.

Karşıyaka Belediyesi, 7-14 yaş arası çocuklar için eğlenceli bir matematik kursu başlattı. Bu kurs, 20 kişilik gruplar halinde organize ediliyor ve toplamda 60 çocuğa eğitim veriliyor. Derslerde çocuklar, tahta mandallar, kibritler, legolar, küpler ve hikayeler gibi materyallerle matematiği öğrenirken eğleniyor. Ayrıca, bu kurs sayesinde çocukların zihinsel gelişimlerinin desteklenmesi ve zihinden işlem yapabilme yeteneklerinin artırılması hedefleniyor.

Matematiğe karşı ön yargıların kırılmasına yardımcı olmayı amaçlayan bu kurs, çocukların görsel hafızalarını da geliştirmelerine olanak tanıyor. Karşıyaka Belediyesi, talebe göre yeni kursların açılacağını duyurdu. Önümüzdeki aylarda resim ve gazetecilik kurslarının da düzenlenmesi planlanıyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çocuklarımızın her alanda gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.