Anamur »

Mersin'de Balıkçılar Tarafından Yakalanan 750 Kilogramlık Köpek Balığı

Mersin açıklarında balıkçılar tarafından yakalanan dev köpek balığı, 750 kilogram ağırlığı ve 3 metre uzunluğuyla dikkat çekti. Balık, 8 saatlik bir mücadele sonrası net olarak yakalanabildi.

Mersin açıklarında dün avlanmaya çıkan balıkçılar, yaklaşık 750 kilogram ağırlığında ve 3 metre uzunluğunda bir camgöz köpek balığı ile karşılaştı. Balık ağlarını yırtan köpek balığı, zorlu bir mücadelenin ardından 8 saatlik çaba ile yakalandı. Sabah saatlerinde Balık Pazarı'na getirilen bu dev balığı, 4 kişi ancak kaldırabilirken, çevredeki vatandaşlar da merakla izledi. Balıkçılar, köpek balığı ile fotoğraf çektirirken, balığın kanser hastalarına ücretsiz olarak dağıtılacak olması, vatandaşların takdirini kazandı. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, "Balık Mersin açıklarında yakalandı. Genç kaptanımız ilk tecrübesine rağmen iyi bir balık yakaladı. Bu tür köpek balıkları derin sularda yaşar ve sahile gelmeleri mümkün değildir. Vatandaşlarımız korkmamalı, denize girebilirler" dedi. Polat, yakaladıkları köpek balığını, derneğe kayıtlı kanser hastalarına ücretsiz olarak dağıtacaklarını belirtti. Balığı tutan İsmail Polat ise, "İlk kez denize balık tutmaya çıktım. Uzun bir kovalamaca sonrası bu balığı yakaladık, derneğimize bağışlayacağız" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.