Anamur »

Balıkesir Manyas Kuş Cenneti'nde 5 Kuş Türü Kuluçkaya Yattı

Balıkesir Manyas Kuş Cenneti'nde bu yıl kuluçkaya yatan 5 kuş türü bulunuyor. Aşırı yağışlar nedeniyle kuluçka dönemlerinde aksamalar yaşanmakta.

Balıkesir'in Manyas Kuş Cenneti, her yıl 264 türden 3 milyondan fazla kuşa ev sahipliği yapıyor. Şu anda karabatak, kaşıkçı, çeltikçi, kızkuşu ve uzunbacak kuşları kuluçkaya yatmış durumdadır. Ayrıca, tepeli pelikanlar Ocak ayında kuluçkaya yatarak yavrularını çıkarmıştır. Kuşcenneti Milli Parkı Şefi Ferah Çakır, bu yıl aşırı yağışların ve iklim koşullarının kuluçka dönemlerinde olumsuz etkilere yol açtığını belirtmiştir. Manyas Gölü'nde su seviyesinin yükselmesi, park içindeki ağaçların su altında kalmasına neden olmuştur. Ziyaretçiler, kuşların kuluçka döneminde sessiz olmaları konusunda uyarılmaktadır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.