Diyarbakır'da 11-12 Nisan'da Gerçekleşecek Halk Dansları Şenliği İçin Bine Yakın Katılımcı Bekleniyor
Diyarbakır'da 11-12 Nisan tarihlerinde düzenlenecek "Üniversiteler Arası Halk Dansları Şenliği" için bine yakın katılımcı şehre gelecek. Ancak katılımcılar arasında bazı kaygılar ve tedirginlikler bulunuyor.
Dicle Üniversitesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan "Üniversiteler Arası Halk Dansları Şenliği", 11-12 Nisan tarihlerinde Diyarbakır’da yapılacak. DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, etkinliğe yaklaşık 17 üniversiteden katılım olacağını belirtti. Eyigün, etkinliğin Diyarbakır'da yapılmasının önemine vurgu yaparak, katılımcılar arasında kaygıların olduğunu ifade etti.
Diyarbakır'ın İmajını Güçlendirmek
Eyigün, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın liderliğinde, Diyarbakır’ın imajını değiştirmek için önemli çabalar sarf ettiklerini söyledi. “Diyarbakır’ı daha iyi tanıtmalıyız, algısını değiştirmeliyiz” diyen Eyigün, sosyal ve kültürel etkinliklerin arttırılması gerektiğini belirtti. Yılda 200'ün üzerinde etkinlik düzenlediklerini ve bu süreçte bazı zorluklarla karşılaştıklarını da sözlerine ekledi.
Etkinlik İçin Hazırlıklar Tamamlandı
Eyigün, şenlik için her üniversiteden en az 50 kişilik ekiplerin katılacağını ve birçok katılımcının Diyarbakır'ı ziyaret edeceğini açıkladı. “Kent merkezinde halay çekmeyi arzu ediyoruz” diyen Eyigün, bu etkinliğin Diyarbakır'ın normalleşmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Ek olarak, bölgedeki olayların medyada farklı işlendiğine dikkat çekerek, bazı ön yargıların devam ettiğini belirtti. 6-7 Ekim olaylarının, bölgenin algısını olumsuz etkilediğini aktardı.