Anamur »

Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, Doğanın Korunması İçin Farkındalık Çağrısı Yaptı

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, doğanın korunması ve birlikte yaşama bilincinin önemine dikkat çekti. Sümer, hayvanlara şiddet ve ağaçlara zarar verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, dünya üzerindeki bitki, ağaç, hayvan ve insanların bir arada yaşamak zorunda olduğunu belirtti. Sümer, hayvanlara şiddet uygulanmaması ve çevredeki ağaçlara zarar verilmemesi gerektiğini ifade etti. “Günümüzde köpeklere ve kedilere şiddet uygulanıyor. Barınaklarda veterinerler ve ameliyat odaları mevcut, ancak hayvanların kış ortasında korunması ve beslenmesi konusunda yeterli duyarlılık gösterilmiyor” dedi. Ayrıca, ağaç ve bitkilerin korunmasının önemine değinen Sümer, “NASA ve TEMA yetkililerine göre, Türkiye’nin 2040 yılında Karadeniz bölgesi hariç çöl olacağı öngörülüyor. Türkiye’nin çöl olmaması için yurt genelinde ağaçlandırma kampanyaları başlatılmalı ve herkes en az 3 fidan dikmelidir” şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.