Anamur »

Singapur Havayolları, İstanbul’daki yeni havalimanına A380 ile uçmayı düşünüyor

Singapur Havayolları, İstanbul’un yeni havalimanının Avrupa’daki uçuşların merkezi olması durumunda A380 ile sefer yapmayı planlıyor.

Singapur Havayolları Avrupa Bölge Müdürü Subhas Menon, İstanbul’daki yapımı süren 3’üncü havalimanının, Avrupa uçuşları için önemli bir merkez haline gelmesi durumunda A380 ile sefer yapma olasılıklarını değerlendirdiklerini belirtti. Menon, "Eğer İstanbul, Avrupa'daki uçuşların merkezi olursa, buraya büyük miktarda yolcu taşıyabiliriz." dedi.

Haziran ayında İstanbul’a haftalık sefer sayılarını artırmayı planladıklarını ifade eden Menon, "İstanbul’a olan uçuşlarımız ilk başlarda haftada bir günle başladı, talebe göre sefer sayımızı artırdık. Şu anda haftada 6 gün uçuyoruz ve yakında bu sayıyı 7’ye çıkaracağız." şeklinde konuştu. Sabiha Gökçen Havalimanı'na da ileride uçmayı düşünebileceklerini ekledi.

Menon, Atatürk Havalimanı’nın yoğunluğundan etkilendiklerini ancak havalimanı işletmecisi TAV’ın destekleri sayesinde operasyonlarını başarıyla sürdürdüklerini vurguladı. 3’üncü havalimanının yapılmasının cesur bir karar olduğunu belirten Menon, "Bu adım, İstanbul ve Türkiye’nin havacılık sektöründeki büyümesine katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yolcularının A380 ile uçmayı sevdiğini dile getiren Menon, "Yolcularımızın beklentisi, A380’lerin hizmet standartlarının tutarlı olması." dedi. Mevcut filolarında 19 adet A380 uçağı bulunduğunu ve yeni siparişler verdiklerini kaydetti. Menon, "İstanbul yeni havalimanına kesin olarak A380 ile uçma planımız yok, ancak pazar gelişirse neden olmasın?" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.