Anamur »

Adana'da Parkinson Hastaları İçin Dilek Balonları Uçuruldu

Adana'da Parkinson hastaları, sevdikleri için dileklerini kağıda yazarak balonlarla gökyüzüne uçurdu. Etkinlik, Parkinson hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlendi.

Adana'da Parkinson Hastalığı Derneği, hastalığa dair farkındalık oluşturmak için Çukurova Üniversitesi'nde etkinlik düzenledi. "Parkinson son değildir. Yaşayacak çok yıllarınız var" sloganıyla yapılan etkinlikte, Parkinson hastaları dileklerini kağıda yazarak balonlara bağladı ve gökyüzüne bıraktı.
Etkinliğe katılan 75 yaşındaki Parkinson hastası Kemal Özkütük, 15 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiğini ve hastalığın ilerlemesini durdurmanın mümkün olduğunu belirtti. Egzersizlerin önemine dikkat çeken Özkütük, diğer hastalara dengelerini korumaları için önlemler almalarını tavsiye etti.
Prof. Dr. Meltem Demirkıran, Parkinson hastaları için düzenlenen etkinliklerin bilinçlendirme amacı taşıdığını ifade etti. Demirkıran, hastalığın tedavisine yönelik yapılan araştırmaların önemine değinerek, mevcut tedavilerle hastaların yaşam kalitesini artırabileceklerini vurguladı. Ayrıca, Parkinson hastalığının seyrini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Etkinlikte fizyoterapistler, hastalara çeşitli egzersiz yöntemleri öğreterek toplu egzersiz yaptırdılar. Etkinliğe, çok sayıda Parkinson hastası ve aileleri katıldı. Bu tür etkinliklerin, Parkinson hastalığına dair toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflediği belirtildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.