Van'da 15-18 Nisan Tarihleri Arasında Tarım Fuarı Gerçekleşecek
Van'da düzenlenecek Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı (DATAF) 15-18 Nisan tarihleri arasında kapılarını açıyor. Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen etkinlik, bölgenin tarım ve hayvancılık sektörünü bir araya getirecek.
Van'da düzenlenecek Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı (DATAF), 15-18 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, düzenlediği basın toplantısında fuarın önemine vurgu yaptı. Güler, “Fuara 75 firmanın katılımı gerçekleşecek. Van'ın kalkınmasına katkı sağlayacak bu etkinlik, yerel halkın da sahiplenmesi gereken bir organizasyondur” dedi.
Güler, Van'da uluslararası fuarların düzenlenmesi gerektiğini belirtirken, bölge genelinde rekabetin arttığını ifade etti. Fuara katılımın artırılması için yerel halkın desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Güler, “Fuarlar, olumsuz algıların kırılması için bir fırsattır. Van'ın kalkınması için bu tür etkinliklere ilginin artması önemlidir” şeklinde konuştu.
Fuar süresince ziyaretçilerin ulaşımının sağlanacağını aktaran Güler, “Bölgeden gelecek çiftçilerin mazot masraflarını karşılayacağız. Ayrıca, fuar alanına ücretsiz servisler düzenleyeceğiz. Tüm Türkiye'den halkı fuarımıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.