Anamur »

Söke'de Emekli Öğretmenin Kimlik Bilgileriyle Dolandırılması Olayı

Söke'de emekli öğretmen Ahmet Ormancı, kaybettiği kimlik fotokopisi nedeniyle dolandırıcılık mağduru oldu. Dolandırıcılar, kimlik bilgilerini okuyarak hesabından para yatırmasını istedi.

Söke ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Ahmet Ormancı, bir süre önce kaybettiği kimlik fotokopisi nedeniyle dolandırıcıların hedefi haline geldi. Dolandırıcılar, Ormancı'yı telefonla arayarak kimlik bilgilerini doğruladı ve "Hesaplarınızdan alışverişler yapılmış, bunun için operasyon yapacağız" şeklinde bir ifade kullandı. Bu aşamada dolandırıcılık hikayesi başlamış oldu. Dolandırıcılar, operasyon gerçekleştireceklerini belirterek Ormancı'dan kendilerine para yatırmasını talep etti. Ormancı, dolandırıcıların söylediklerine inanarak, istenen miktarı banka hesabına yatırdı. Ancak yakınlarından birinin durumu fark etmesiyle polis devreye girdi. Söke ilçe emniyeti, yatırılan paranın gittiği banka ve mağdurun ifadeleri üzerinden dolandırıcıları bulmak için araştırma başlattı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.