Anamur »

Şırnak'ta Katırların Ölümü Üzerine CHP ve HAYTAP Heyeti İncelemelerde Bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve HAYTAP üyeleri, Uludere'de öldürülen katırlar için Şırnak'ta incelemelerde bulundu. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Onur, katırların öldürülmesinin çözüm olmadığını vurguladı.

Uludere sınır bölgesinde öldürülen katırlar hakkında bilgi almak amacıyla Şırnak'a gelen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, ilk olarak Şırnak Valiliği'ni ziyaret etti. Onur, burada yaptığı açıklamada, "Roboski'de yaşanan hukuksuzluğu başka bir hukuksuzlukla çözemezsiniz. Katırların öldürülmesi, insanları cezalandırmak için kabul edilemez. Bu durum, kaçakçılığın sistemsel bir sorunu ve sosyolojik bir mesele olarak ele alınmalıdır." dedi. HAYTAP Yönetim Kurulu üyesi Türkan Dağdelen ise, "Katırların öldürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu sorunu çözmeye geldik, insanları cezalandıracak bir mahkeme olması durumunda katırların öldürülmesine gerek kalmaz." şeklinde konuştu. Hayvan hakları savunucusu Petra Trajahn, Almanya'dan bu konuda destek sağlamak için geldiğini belirterek, "Cezalandırma yönteminin katırları öldürmek olmaması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Heyet, ziyaretlerinin ardından Uludere'ye doğru yola çıkacak.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.