Anamur »

Siirt'te Kutlu Doğum Haftası Kapsamında Bilgi Yarışması Yapıldı

Siirt'te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde orta öğretim ve liseler arasında bilgi yarışması gerçekleştirildi. Yarışma, Hz. Muhammed'i tanıtan kitap üzerinden sorularla yapıldı.

Siirt'te, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında orta öğretim ve liseler arası bir bilgi yarışması düzenlendi. Yarışma, Siirt İl Müftülüğü tarafından öğrencilere dağıtılan Hz. Muhammed’i (sav) anlatan kitapta yer alan sorulardan oluştu. Siirt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte okullar arasında heyecan dolu anlar yaşandı. Orta öğretim okulları kategorisinde Siirt İmam-Hatip ve Kurtalan Cumhuriyet ortaokulları birinci olurken, Özel Celal Değer Ortaokulu ikinci, 14 Eylül Ortaokulu ve Şehit Hayrettin Şişman Ortaokulu ise üçüncü sırada yer aldı. Birinci olan okullara bin lira, ikinci olan okula 700 lira, üçüncü olan okullara ise 400 lira ödül verildi; diğer katılımcı okulların öğrencilerine de 200 lira mansiyon ödülü dağıtıldı. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Sancaklar Vakfı Başkanı Suat Sancak, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas ve Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi. Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, yarışmanın oldukça çekişmeli geçtiğini ve her okulun bu etkinlikten kazançlı çıktığını belirtti. Ayrıca, liseler arası yarışmaların devam edeceği bilgisi verildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.