Anamur »

Uzungöl'de 12 Kadın, Ahşap Hediyelik Eşyalarını Satmaya Başladı

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde, kadın istihdamını artırmak amacıyla açılan kurs sonucunda 12 kadın, ürettikleri ahşap eşyaları satışa sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'de, kadın istihdamını artırmak için düzenlenen kurslar sayesinde 12 kadın, kendi ürettikleri ahşap eşyaları satma fırsatı buldu. İŞKUR ve Çaykara Kaymakamlığı'nın destekleriyle Çaykara Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen '3. Etap Ahşap Hediyelik Eşya' yapımı meslek edindirme kursu neticesinde 1 erkek ve 12 kadın, el emeği ürünler üretti. Kursiyerler, Uzungöl turizm merkezine 3 km uzaklıktaki Elmalılı mahallesinde ürettikleri ahşap eşyaları satışa sunarak diğer kadınlara örnek olmayı hedefliyor. İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, kadın istihdamına yönelik projeleri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Bu projeler sayesinde kadınlarımız istihdam ediliyor ve kendi ürettikleri ürünleri kendileri satıyorlar” açıklamasında bulundu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.