Antalya'da CHP Adayı Figen Albuga Çalıkuşu Esnafı Ziyaret Etti
Antalya'da CHP Milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu, esnafın günlük yaşamın özünü oluşturduğunu ifade etti. Albuga Çalıkuşu, esnafın korunması gerektiğini vurguladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyaretinde esnafın günlük yaşamda ne denli önemli bir yere sahip olduğunu belirten Çalıkuşu, "Esnaf, bizim günlük hayatımızın özüdür, özetidir, kendisidir. Esnafın varlığında samimiyet vardır. Geleneksel yapımızın modernleştirilerek korunması gerekmektedir; ancak AVM kültürü gibi yanlış uygulamalarla bu yapı tehdit altındadır," dedi.
Çalıkuşu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taahhüdü çerçevesinde asgari ücretin net olarak 1500 TL olacağını ifade etti. Şu an asgari ücretin 949 TL olduğunu belirten Çalıkuşu, CHP iktidarında asgari ücretlinin alacağı ek ödemenin 551 TL olacağını ve bu durumun ekonomiye yaklaşık 3 milyar TL katkı sağlayacağını vurguladı.
Ayrıca, emekli taban ücretinin de en az 1500 TL olacağını belirten Çalıkuşu, Türkiye'de düşük emekli aylığı alan 6.5 milyon kişinin olduğunu, bu düzenleme ile emeklilerin de fazladan alacağı 551 TL ile ekonomiye yaklaşık 4.5 milyar TL gireceğini söyledi. Çalıkuşu, bu iki ücretin değişmesiyle ekonomiye yaklaşık 7.5 milyar TL katkı sağlanacağını belirtti. Bu gelişmelerin, esnaf alışverişini artıracağını ve esnafın gelirini olumlu etkileyeceğini ifade etti. "Esnaf hayatımızın özüdür, kendisidir," diyerek sözlerini tamamladı.