Niğde'de Genel Sağlık Sigortası Başvuru Süresi 6 Ay Uzatıldı
Niğde'de Genel Sağlık Sigortası gelir testi başvuru süresi 6 ay daha uzatıldı. SGK İl Müdürü Mustafa Turan, vatandaşların mağdur olmamaları için gelir testlerini yaptırmalarını önerdi.
Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Mustafa Turan, Genel Sağlık Sigortası gelir testinin başvuru süresinin 6 ay uzatıldığını duyurdu. Turan, bu sürenin uzatılmasının, gelir testi yaptırmayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına önemli olduğunu belirtti. Gelir testi yaptırmayan kişilere tebligat gönderildiğini ifade eden Turan, tebligata rağmen başvuruda bulunmayanların 1 ay sonra resen genel sağlık sigortasına tescil edileceğini söyledi.
Turan, Genel Sağlık Sigortası'nın 5510 sayılı yasanın 60. maddesi gereği, Türkiye'de ikamet eden ve herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan Türk vatandaşlarının otomatik olarak bu kapsama alındığını aktardı. Bu süreçte, vatandaşlara yazılı bildirim yapıldığını ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurarak gelir testinin sonuçlarını SGK'ya iletmeleri gerektiğini vurguladı. Eğer vatandaşlar gelir testine başvurmazsa, 1 ay sonra otomatik olarak genel sağlık sigortasına kaydedilecekler.
Ayrıca, bazı vatandaşların genel sağlık sigortası kapsamına girmelerine rağmen başvuruda bulunmadıklarını ve bunun sonucunda yüksek miktarda borç ortaya çıktığını belirten Turan, bu durumun önlenmesi için 6552 sayılı yasayla yapılandırma fırsatı sunulduğunu hatırlattı. Bu yasa sayesinde, 30.03.2015 tarihine kadar gelir testine başvuranların borçlarının silineceğini veya daha düşük primlere tabi olacağını ifade etti. Turan, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak durumlarını güncellemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.