Anamur »

Siirt Kurtalan'da Fidan Yetiştirerek Geçimini Sağlayan Selim İnan

Siirt Kurtalan'da yaşayan Selim İnan, kendi tarlasında yetiştirdiği meyve ağaçlarını satarak geçimini sağlamaktadır. Ağaç fidanları, özellikle kırsal bölgelerdeki çiftçiler tarafından ilgiyle alınıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Selim İnan, Siirt-Kurtalan karayolu üzerinde yer alan Aktaş köyünde, kendi tarlasında çeşitli meyve ağaçları yetiştirerek geçimini sağlıyor. İşsiz kaldığı dönemlerde hobi olarak başladığı bu iş, zamanla ona önemli bir gelir kapısı oldu. İnan, fıstık, nar, üzüm, badem, kayısı, elma, incir, ceviz ve şeftali fidanları yetiştirdiğini belirtiyor. “Bölgemizde yetişebilen tüm meyve ağaç fidanı yetiştiriyorum. Müşterilerim, fidanlarımı beğenerek alıyor” diyor. Fidan fiyatları 3 ila 15 lira arasında değişiyor. Sabit bir satış yeri olmadığı için, fidanlarını Siirt şehir merkezinde bulduğu alanlarda satıyor. İnan, ekonomik durumu elverdikçe sabit bir yer kiralamayı planladığını ifade ediyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.