Anamur »

Erzurum'da Başlayan Engelsiz Şehir Projesi, Avrupa Birliği Desteğiyle Hayata Geçiyor

Erzurum'da "Engelleri Aşalım, Erzurum’da Buluşalım" projesi, Avrupa Birliği desteğiyle başladı. Proje, farklı ülkelerden katılımcıları bir araya getirerek engelli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Erzurum'da, Avrupa Birliği'nin desteği ile hayata geçirilen "Engelleri Aşalım, Erzurum’da Buluşalım" projesinin tanıtım toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Polonya, Romanya, Hırvatistan, Estonya ve Yunanistan'dan temsilciler katıldı. Başkan Sekmen, modern şehircilik anlayışının tüm bireyleri kapsaması gerektiğine dikkat çekerek, Erzurum'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Her bireyin hayatının bir döneminde engelli olabileceğini hatırlatan Sekmen, engellilerin eğitim, istihdam ve sağlık konularında yaşamlarını kolaylaştıracak projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, Hırvatistan'dan katılan Slovitca Skoric'in Türkçe şarkı söylemesi toplantıya renk kattı. Proje süresince düzenlenecek etkinliklerde, engelli bireylerin Erzurum'daki yaşam koşulları incelenecek ve elde edilen veriler rapor haline getirilecektir.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.