Kocasinan'da 70 Bin Ağaç Dikimi Gerçekleştirilecek
Kocasinan'da bu yıl 40 farklı çeşitle toplam 70 bin ağaç toprakla buluşturulacak. İki yeni orman alanı oluşturulması hedefleniyor.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu yıl içerisinde 40 farklı ağaç çeşidi ile toplam 70 bin fidanı toprakla buluşturmayı planladıklarını ve iki yeni büyük orman alanı oluşturacaklarını açıkladı. Başkan Çolakbayrakdar, Sümer Orta Okulu ve Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte Erkilet girişindeki yeni yonca kavşakta ağaçlandırma etkinliğine katıldı. Bu etkinlikte çocuklarla birlikte ağaç dikmenin önemine dikkat çekerek, "Bugün Kocasinan Bölgesi’nde yeşillendirme amacıyla çocuklarımızla bir aradayız. Onların katılımı ve çabaları, geleceğe olan inancımızı artırıyor" dedi.
Çolakbayrakdar, öğrencilerin her ağaç dikiminde birlikte çalışma önerisinde bulunduğunu vurgulayarak, "Bu duyarlılık bizim için çok önemli. Çocuklarımızla birlikte, daha yeşil bir Kocasinan oluşturma hedefiyle buradayız. Onlar da bizimle birlikte bu adımda yer almak istediklerini belirttiler" şeklinde konuştu.
Ayrıca, bu yıl içerisinde ıhlamur, çınar, sedir, karaçam ve huş ağaçları başta olmak üzere 40 çeşit ağaç dikimini gerçekleştireceklerini ifade eden Çolakbayrakdar, "Kuşçu ve Engir Gölü çevresinde iki büyük orman alanı oluşturacağız. Bugün bu projenin ilk adımını atıyoruz ve daha yeşil alanlar yaratmaya devam edeceğiz" dedi. Öğrenciler de ağaç dikiminden mutlu olduklarını ve gelecekte bu ağaçların altında piknik yapmayı hayal ettiklerini dile getirdiler.