Anamur »

Bursa'da Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Hekim Açığını Kapatacaklarını Açıkladı

Bursa'da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de 20 bin hekim açığı bulunduğunu ve bu açığı 1-2 yıl içinde kapatmayı hedeflediklerini duyurdu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bursa'da seçim çalışmalarına dağ ilçelerinden başlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keles ve Orhaneli'nde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de 20 bin hekim açığı olduğuna dikkat çekerek, bu açığın 1-2 yıl içinde kapatılacağını belirtti. Bakan, sağlık hizmetlerinin geçmişteki durumunu değerlendirerek, ambulans sayısının iktidara geldiklerinde 614 olduğunu ve bu araçların çoğunda gerekli donanımın bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin acil sağlık hizmetlerinde önemli bir konumda olduğunu vurguladı.

Müezzinoğlu, hastane ziyaretlerinde hastaların kendilerine dua ettiğini ve bu duaların karşılığında hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Hekim açığına dikkat çeken Bakan, 'Tek bir derdim var, o da hekim açığı. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde açığımızı azaltacağız' ifadelerini kullandı. Ayrıca, tıp fakültelerine öğrenci alımının artırılmasının önemine değindi ve sağlık alanında daha fazla uzman hekim yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. Müezzinoğlu, Keles ve Orhaneli'de esnaf ziyaretlerinde de bulundu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.