Anamur »

Marmaris'te Gerçekleştirilen Hayvan Hakları Çalıştayına AKUT Ekibi Katıldı

Marmaris'te düzenlenen Hayvan Kurtarma ve Hayvan Hakları Çalıştayı'na AKUT ekibi katıldı. Çalıştayda, hayvan hakları için bir Uzlaşı Bildirgesi hazırlandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Hayvan Kurtarma ve Hayvan Hakları Çalıştayı düzenleyen AKUT Arama Kurtarma Derneği ve HAKUT, hayvan hakları yasa tasarısı üzerine bir araya geldi. Ünlü sanatçıların da destek verdiği etkinlikte hayvanseverler, Uzlaşı Bildirgesi hazırladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde yapılan çalıştayda, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, HAKUT Başkanı Yonca Evcimik ve çeşitli akademik isimler, hayvan sevgisi ve hakları üzerine görüşlerini paylaştı.

AKUT Marmaris Ekip Lideri Tolga Gözüm, sunumunda bugüne kadar gönüllülerle gerçekleştirdikleri 1900'den fazla operasyondan 210'unun hayvan kurtarma olduğunu vurguladı. Kurtarılan hayvanlar arasında tilki, yaban domuzu, at, köpek gibi birçok tür bulunuyor. Gözüm, “Bugüne dek 885 hayvanı kurtardık. Her canlının yaşam hakkının korunması gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.

Çalıştayda, hayvan hakları ihlalleri ve bu konuda artan bilinçsizlik üzerine de konuşmalar yapıldı. Ajda Pekkan, Zeyno Gönenç gibi sanatçıların katılımıyla hayvan hakları yasa tasarısına yönelik bir Uzlaşı Bildirgesi hazırlandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.