Bozüyük'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İçin 3. Çocuk Festivali Başlıyor
Bozüyük'te bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çocuk Festivali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için hazırlanıyor. Festival, 22 Nisan'da başlayacak ve beş gün boyunca çeşitli etkinlikler sunacak.
Bozüyük'te her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çocuk Festivali, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu artırmak amacıyla gerçekleştirilecek. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, festivalin her çocuğun mutlulukla katılabilmesi için özel bir önem taşıdığını vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören festivalin bu seneki katılımının da yoğun olması bekleniyor.
Festival, 22 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 14:00'de Şenlik Yürüyüşü ile başlayacak. Bu yürüyüş, Seramik Yolu'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek. Yürüyüş boyunca çocuklara sevilen çizgi film karakterlerinin eşlik etmesi planlanıyor. Yürüyüşün ardından, yağış nedeniyle gösterilerin SARAR AVM'ye alınacağı belirtiliyor. Burada ilkokul ve ana sınıfı öğrencileri çeşitli gösteriler sunacak.
Festivalin ikinci gününde ise Regaip Kandili dolayısıyla Kasımpaşa Camii'nde öğle namazının ardından lokma ikramı yapılacak. 23 Nisan Perşembe günündeki etkinlikler SARAR AVM'de gerçekleştirilecek. Program, anaokulu öğrencilerinin gösterileri ve ortaokul öğrencilerinin Mevlana'yı anma programı ile devam edecek. Festivalin üçüncü günü, Cumhuriyet Meydanı'nda saat 14:00'te okul etkinlikleri ve Halk Oyunları Yarışması ile sürecek.
25-26 Nisan Cumartesi ve Pazar günlerinde ise çocuklar, Cumhuriyet Meydanı'na kurulacak şişme oyun grupları ile eğlenecek. Tüm etkinlikler Bozüyük Belediyesi tarafından çocuklara bayram hediyesi olarak sunulacak ve tamamen ücretsiz olacak. Böylece festival, katılan çocukların doyasıya eğlenebilmesini hedefliyor.