Anamur »

Balıkesir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Etkinlikte birçok protokol üyesi ve öğrenci yer aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Balıkesir'de sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cenciz'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama etkinlikleri Kurtdereli Spor Salonu'nda devam etti. Etkinlikte, Vali Yardımcısı Selda Dural, Garnizon Komutanlığı Vekili Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Balpaş İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Enes Eren, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Ardından, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Hilal Uyar'ın "Atatürk Çocuk Olmuş" adlı şiiri okuması ve Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencilerinin "Mehteran" gösterisi büyük beğeni topladı. Yurt dışından gelen Bosna Hersek, Makedonya ve Sırbistan gruplarının gösterileri de alkış aldı. Etkinlik, okulların halk oyunları gösterileri ile sona erdi. Ayrıca, stantlarda gerçekleştirilen çeşitli aktivitelerle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilere balon, patlamış mısır, pamuk şekeri, macun ve Osmanlı Şerbeti ikram edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.