Anamur »

Hollanda'da Yaşayan Namiye Er, İzmir'de Başarıyla Ameliyat Oldu

Hollanda'da yaşayan 50 yaşındaki Namiye Er, kötü huylu kitle nedeniyle 'ameliyat edilemez' denilmesine rağmen İzmir'de tedavi oldu.

Hollanda'da yaşayan 50 yaşındaki Namiye Er, safra kesesinde tespit edilen kötü huylu kitle nedeniyle birçok doktora başvurdu. Doktorlar, safra yollarındaki tıkanıklığın açılmasının mümkün olmadığını ve tedavi sürecinin sınırlı olduğunu belirtti. Ancak Namiye Er, Türkiye'de İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu durumda tedavi olabileceğini öğrendi. Hollandalı doktorların "Türkiye'ye gitmene gerek yok" sözlerine rağmen, Namiye Er cesaretle Türkiye'ye gelerek Doç. Dr. Ünal Aydın'a başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından ameliyat şansı olduğunu öğrendi. Başarılı bir ameliyatla tıkanıklık açılarak safra yolları yeniden yapılandırıldı ve sağlığına kavuştu. Namiye Er'in oğlu Harun Yıldırım, Hollanda'da annesinin ameliyatının riskli olduğu söylense de Türkiye'deki tedavi sürecinin başarılı geçtiğini belirtti.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ünal Aydın, safra yolu kanserinin tedavisinin zorluğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin tıp alanındaki gelişimini vurguladı. Avrupa'daki hastaların Türkiye'ye tedavi için geri döndüğünü belirten Aydın, bu durumun Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin kalitesini gösterdiğini ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.